top of page

Συνάντηση με τη συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου Βόρειου Ελλάδος κ. Έλενα Σώκου

Υποδεχθήκαμε στα γραφεία του Οργανισμού μας τη συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου Βόρειου Ελλάδος κ. Έλενα Σώκου με κύριο αντικείμενο συζήτησης την κλιματική κρίση, πως θα επηρεάσει τον Πρωτογενή Τομέα και  την μελλοντική επάρκεια πόσιμου και αρδευτικού νερού στη Κεντρική Μακεδονία .  Η κ. Σώκου ενημερώθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες του κλάδου  για τα ακραία πλέον φαινόμενα που προκαλούν έλλειψη νερού και  πρότεινε άμεση και συντονισμένη  συνεργασία  για την αντιμετώπιση και την εξεύρεση λύσεων.



Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Γ. Κεφαλάς, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας κ. Τερτηβανίδης, ο Πρόεδρος του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε. και προιστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής \ Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΜΕ Θεσσαλονίκης  κ. Α. Σαρόπουλος , η Γραμματέας της Διοικούσας επιτροπής του  Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε.  και εκπρόσωπος των Κτηνιάτρων κ. Μ. Καλαϊτζίδου,  η Αντιπρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε.  και εκπρόσωπος των Δασολόγων κ. Ν. Στεργιάδου, το Μέλος του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε.  και εκπρόσωπος των Ιχθυολόγων κ. Στ. Κυρίτση, το Μέλος του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε.  και εκπρόσωπος των Δασολόγων κ. Στ. Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Δημήτριος Βαφειάδης, ο Διευθυντής του ΓΟΕΒ Βασίλειος Χατζηπαπάς  και τα μέλη του ΔΣ του ΓΟΕΒ κ. Δ. Μηλιάδου και κ. Π.Βασιλείου.



Παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή  του ΓΟΕΒ το έργο του Οργανισμού, όπου επισημάνθηκαν οι  βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις σε νερό τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και του κάμπου και καταλήξαμε στην άμεση αναγκαιότητα της αξιοποίησης-αποθήκευσης του νερού του ποταμού Αξιού.




Δόθηκε η υπόσχεση από κοινού ότι η νέα αυτή ομάδα θα συνεργαστεί για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

26 views0 comments

Recent Posts

See All

Ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2024

Ο Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.) Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά  ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού...

Διακήρυξη με Ανοικτή Διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση Τηλεμετρικού δικτύου μέτρησης παροχών του ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά»

Σύντομη περιγραφή: Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση νέου τηλεμετρικού δικτύου μέτρησης στάθμης, ταχύτητας νερού...

Διακήρυξη με Ανοικτή Διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ προμήθειας και Εγκατάσταση Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού Παράκτιου Αποστραγγιστικού Αντλιοστασίου του ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά (ΚΣΤ Γεφύρας)

Η προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού Παράκτιου Αποστραγγιστικού Αντλιοστασίου του ΓΟΕΒ...

Comments


bottom of page